VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / RASPISAN KONKURS ZA DODELU OPŠTINSKIH STIPENDIJA: Šansa za najbolje
RASPISAN KONKURS ZA DODELU OPŠTINSKIH STIPENDIJA: Šansa za najbolje

RASPISAN KONKURS ZA DODELU OPŠTINSKIH STIPENDIJA: Šansa za najbolje

U školskoj 2013/2014 godini opština Osečina nastaviće da stipendira oko 40 studenata koji su od ranije stekli pravo na opštinske stipendija, a u međuvremenu redovno polažu ispite i upisuju semestre. Međutim, na ovakav vid pomoći mogu da računaju i ostali koji su ispunili propisane opšte i posebne uslove za stipendiranje iz opštinske kase, koja uprkos najavljenim merama štednje neće biti zatvorena za dolazeće kadrove.

Komisija za dodelu opštinskih stipendija raspisala je sredinom januara konkurs za dodelu novih stipendija za tekuću školsku godinu studentima koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Osečina. Za njih mogu da konkurišu studenti koji su prvi put upisali najmanje treći semestar, kao i studenti drugog stepena studija ako nisu u radnom odnosu, a nastavili su studiranje odmah po završetku osnovnih studija.

To, pre svega, važi za one koji ispunjavaju školski i materijalni uslov, odnosno na studente koji se finasiraju sa budžeta ako su u prethodnoj godini imali prosečnu ocenu od najmanje 8,00. Uslov je i da mesečni prihodi po članu njihovog domaćinstva u prvih šest meseci prošle godine nisu bili veći od 50 odsto od prosečne republičke neto zarade.

Pored toga, stipendije će biti odobrene i studentima koji pored opštih uslova ispunjavaju i jedan poseban, a to je da njihova buduća zanimanja imaju deficitarni karakter prema Odluci o deficitarnim kadrovima opštine Osečina. Trenutno su to u ovoj opštini: lekar stomatolog, diplomirani inženjer građevinarstva, profesor engleskog jezika, profesor matematike i profesor fizike.

 

Scroll To Top