ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Директор „Бамбија” посетио Осечину
Директор „Бамбија” посетио Осечину

Директор „Бамбија” посетио Осечину

Осечина са великом производњом свежих, а нарочито сувих шљива, затим и других врста воћа, онда изграђеном, солидно очуваном, али недовољно упосленом привредном инфраструктуром, као и квалитетним кадровским потенцијалом кога чине незапослени стручњаци и радници са доста искуства који су у транзицији остали без посла, располаже са одличним потенцијалима за партнерство са афирмисаним компанијама и снажнији привредни замах. То су најважнији, веома позитивни утисци, које је након посете овој општини понео генерални директор компаније „Бамби-Банат” Мирослав Милетић.

Он је са представницима општинске власти – председником Ненадом Стевановићем, његовим замеником Миланом Симићем и начелником Општинске управе Миланом Урошевићем разговарао о могућностима успостављања међусобног стратешког партнерства кроз интензивирање рада расположивих а недовољно упослених капацитета или активирање погона који тренутно не раде, што би допринело отварању нових радних места и ублажавању једног од горућих актуелних проблема ове заједнице.

Овом приликом Миодраг Станишић, координатор Канцеларије за локални економски развој, одржао је кратку и ефектну презентацију инвестиционих потенцијала општине, наводећи бројне олакшице, које је општинска администрација предвидела за све који покажу озбиљне намере да овде улажу.

– Услови који се овде нуде инвеститорима екстремно су повољни и стављају Осечину по томе у сам врх у Републици. Ваш највећи адут је, свакако, сува шљива, с тим што је потребно, пратећи захтеве тржишта, стално освајати нове готове производе од домаћих сировина или полупроизвода – рекао је Милетић, који је овде наступио и у својству члана Управног одбора НАЛЕД-а (Националне алијансе за локални економски развој) и као неформални заступник „Кока-Коле”.

Он је подржао намере домаћина да брендирају своје најважније производе и изборе се за заштиту географског порекла, али је сугерисао да то крене од заштите рецептуре, односно технолошког поступка производње. Што се тиче компаније „Бамби-Банат”, Милетић је истакао да је она јако заинтересована за партнерство са привредницима широм Србије, наравно и Осечине, која је најбогатија воћем изузетног квалитета и ароматичности.

Компанија „Бамби-Банат”

За наше прилике предузеће „Бамби-Банат” је јака, добро организована и тржишно оријентисана компанија. Запошљава преко 1.000 високо професионалних и послу посвећених појединаца. Они раде у Београду, који је компанијско седиште, као и у четири фабрике које се налазе у Пожаревцу и Вршцу.

Scroll To Top