ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Израелци заинтересовани за Интему
Израелци заинтересовани за Интему

Израелци заинтересовани за Интему

У намери да се активно укључимо у решавање статуса компаније Интема – у стечају, општина Осечина се преко своје Канцеларије за локални економскиразвој труди да пронађе адекватног партнера који би покренуо производњу, обновио технологију као и запослио одређен број радника.

 Последњи у низу заинтересованих је израелска компанија GAIA COM која је у току седмице била у посети општини и погледала погон компаније.

“ Били су јако задовољни оним што су видели, али су разговори са њима тек у почетној фази. Сам статус у ком се налази Интема је јако специфичан као и законска ограничења која се у случају стечаја примењују и која се морају поштовати. Ми свакако нећемо одустати од намере да овај некада репрезентативни обејат поново почне да ради јер су наши потенцијали у сушењу шљиве огромни, а израелска компанија се управо бави оваквом врстом производње. С обзиром да би се целокупна производња извозила, корист би свакако имала и република Србија у виду девизног прилива“,  истакао је координатор општинске Канцеларије за локални економски развој Миодраг Станишић.

Scroll To Top