ВЕСТИ:
Почетна / вести / туризам / САБОР ЛОВАЦА У ГОРЊЕМ ЦРНИЉЕВУ: Улов скроман, хајка успешна
САБОР ЛОВАЦА У ГОРЊЕМ ЦРНИЉЕВУ: Улов скроман, хајка успешна

САБОР ЛОВАЦА У ГОРЊЕМ ЦРНИЉЕВУ: Улов скроман, хајка успешна

Прошлонедељни трећи и већ традиционални Сабор ловаца у Горњем Црниљеву окупио је преко 150 домаћих ловаца и њихових гостију и пријатеља из Шашинаца, Непричаве, Драгиња, Коцељеве, Шапца, Београда, Лознице, Ваљевске Каменице и Церовца. У склопу Сабора организована је велика хајка на Влашићке лисице, које су често до сада овде опустошиле живинарнике мештана.

На широком атару на падинама Влашића и изворишта реке  Тамнаве, голема дружина ловаца је у току вишечасовног лова успела да одстрели само три лисице. Али, овим скромним уловом нико није био незадовољан, с обзиром да су овдашњи ловци у току припрема за Сабор открили и „почистили” бројне лисичије јазбине, тако да су овог пута сви имали времена и за нека друга, пропратна задовољства.

Наиме, како нам је рекао Николе Томића, директор Туристичке организације „Подгорина” из Осечине, која је заједно са са Ловачким удружењем „Миленко Павловић – Пилот” и секцијом ловаца из Г. Црниљева организовала овај Сабор, хајка је била је само одличан  повод за незаборавно дружење овдашњих ловаца и њихових гостију. Уз богат културно-забавни програм и мени какав доликује ловцима,  саборовање је потрајало све до добоко у ноћ, прерастајући у лепу манифестацију ловачко-туристичког карактера, која ће од сада видним  словима бити уписана у општински годишњи календар догађаја и туристичку понуду ове заједнице.

Scroll To Top